Cursussen 2018

Instapworkshop Weidevogelen

Weidevogels zijn de laatste tijd vaak in het nieuws en het mag bekend zijn dat het niet zo goed gaat met onze nationale vogel, de Grutto. Maar weidevogels beschermen is mensenwerk. Daarom proberen de vrijwilligers en boeren van Boerenlandvogels Rijn en Gouwe Wiericke de Grutto te behouden in ons weideland en daar kunnen we nog wel extra hulp bij gebruiken! Daarom organiseren we in 2018 wederom een beginnerscursus weidevogelen informatie hierover via vrijwilligers@rijnengouwewiericke.nl    

Wil je meer weten over weidevogels en je misschien wel gaan inzetten voor het behoud van onze nationale vogel de Grutto? Heel goed en belangrijk werk, maar het is ook gewoon erg leuk om in het weiland op zoek te gaan naar Grutto, Kievit, Slobeend en andere vogels en deze jongen te zien grootbrengen!

Ervaren vogelaars brengen je graag het weidevogelen bij. In onze cursus leer je de basis van weidevogelbescherming: om welke vogels gaat het en hoe kun je deze beschermen? De cursus is bedoeld voor mensen die nog niet zo veel ervaring hebben met weidevogelherkenning, gedragsherkenning en bescherming. Erg leuk dus als je net begint met ‘weidevogelen’ of als je dit jaar wilt starten.

Voor ervaren weidewachters is er de workshop Polderlezen.

Inschrijven en meer info: vrijwilligers@rijnengouwewiericke.nl

Kosten: niets! Dankzij Agrarisch Collectief RGW en De Groene Motor.

De cursussen 2018 hebben inmiddels plaatsgevonden.